De Tassenmaker

De_tassenmaker.jpg

Josje Dormans

De drijvende kracht achter SjamaniTas

In 1982 maakte ik voor het eerst kennis met leer. Het materiaal raakte me tot in mijn ziel en heeft me nooit meer losgelaten. Ik wilde er álles over weten, mogelijkheden onderzoeken van het materiaal, technieken toepassen.

Dit maakte mij zó enthousiast dat ik alle opleidingen die je maar kunt bedenken op het gebied van toepassingen van leer heb gedaan: Schoenreparatie, Ambachtelijk- en Orthopedisch Schoenmaken, Tassen en Klein Lederwaren.

Het materiaal leer is zo bijzonder! De geur en de tactiel van de huidvezels raken mij tot diep in mijn hart waardoor er een vloeiende verbinding is ontstaan tussen het materiaal en mijn handen.

Aan_het_werk.jpg

Het_AMBACHT.jpg

Het onderzoeken van de verwerkingstechnieken van leer vond ik dermate interessant dat ik al gauw in het onderwijs ben gaan werken. Met veel enthousiasme heb ik zo’n 30 jaar lang het leervak overgebracht aan volwassenen en jongeren.

Sinds 2010 bestaat mijn atelier Sjamanitas waar ik naast mijn onderwijzende werkzaamheden mijn eigen creaties mag laten ontstaan. Atelier Sjamanitas is de creatieplek voor maatwerk, een plek waar creativiteit, ambacht en energetische afstemming samenkomen.

Interesse? Neem contact op!

Klik hier
Website laten maken door Modual.